17.10.06

EXTRARADI MANRESÀ I
(Barri de l'estació)

Aquesta setmana m'he endinsat pels suburbis de Manresa, trepitjant llocs de la nostra ciutat on no havia estat mai i que de ben segur molts de vosaltres tampoc. En propers posts m'agradaria relatar les impressions que n'he extret de les meves visites per l'extraradi Manresa. En aquest primer capítol sobre la Manresa desconeguda m'he centrat en l'inhòspit barri de l'estació (jo, fins ara el coneixia com el barri dels Amish)

Segur que molts us heu fixat en el barri que queda just a l'altra banda de la via del tren quan aneu direcció Barcelona. Aquells edificis de tres altures de color merda d'oca anada a menys pel desgast del temps. El primer que sorprèn d'aquest el barri són les fantàstiques vistes de la ciutat ja que té el Pont Vell als peus, la Cova a davant i la Seu al fons. Des de la carretera podeu veure l'església petiteta que regna el turó, just al costat hi ha una pista de basquet que mols altres barris ja la voldrien. Unes barbacoes per fer carn a la brasa i inclús un sanitari públic d'aquells que posen als concerts (¿?).
Un total d'unes noranta vivendes repartides en cinc blocs de pisos on ningú no és estrany i el nouvingut és forani. Grans estenedors de roba comunitaris conviuen entre els aparcaments dels cotxes que dormen al ras. També sorprenen els petits trasters-barraques on la gent hi acumula les seves coses. Si fem un anàlisis sociològic dels minuts que vaig ser-hi podríem dir que gairebé és un barri exclusiu per persones jubilades, on tant sols es veuen homes pel carrer i molts d'ells aficionats al rollo del pajaril (ocells cantaires) on l'idioma principal és el castellà.

Aparcament: Si (al carrer sense problemes)
Bar: No
Botiga: No
Església: Si
Prostíbul: No
Pista esportiva: Si
Parc infantil: Si
Transport públic: Tren

1 comentari:

Anònim ha dit...

Trobo sensacional aquest nou cicle de suburbis desconeguts de l'extrarradi de Manresa.
He trobat tant interessant aquest primer capítol, que aquesta mateixa tarda m'he arribat a conèixer el barri de l'Estació, del qual només en coneixia el seu nom.
De cara a propers capitols, proposo un altre suburbi desconegut de l'extrarradi de Manresa. Es tracta de la barriada del Pont Nou (entre la Pirelli i el Congost), on probablement encara hi podem trobar, els dos únics carrers de Manresa que mai s'han asfaltat. Llarga vida al carrer Vilatorrada!!