28.10.06


VOTA IDIOTA!

Aquesta setmana he donat una volta per Manresa i m'he fixat amb una cosa que de ben segur vosaltres també heu pogut observar, i no em refereixo a les llumetes de Nadal!. Parlarem doncs dels cartells de la propaganda electoral i la seva distribució a la nostra ciutat.
El recorregut comença a la carretera de les Bases de Manresa on comparteixen farola la gent d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Iniciativa per Catalunya Verds (ICV). Els primers proclamen el lema “d'esquerres catalanistes, com tu” i “Humans com tu” (això últim no se si prendre-m'ho com un insult) a la foto surten els polítics d'aquesta formació fent coses tant normals com afeitar-se o collir bolets (quina dèria té la gent amb els bolets) posats a ser trencadors haguessin pogut arriscar una mica i posar-hi algú foten-se un quintet al bar del Paco o en Carod agafant l'autobús cap a Perpinyà... La gent ICV s'han decantat per un autoretrat en blanc i negre dels seus màxims representats (Saura, Miralles...) proclamant el lema: “Govern d'esquerres”. Aquests no se n'amaguen, volen repetir el trio humorístic del tripartit.
Pel Carrer Barcelona seguim trobant molt cartell d'ERC i també apareixent els del Partit Socialista de Catalunya amb un Pepe Montilla somrient (com la Mona Lisa) dient: “Ningú farà més pels catalans” (és potser per això que riu)
A la Carretera de Cardona i la Muralla del Carme una de les entrades principals de la gent de la comarca és tota dels Verds de Joan Saura. Potser és que volen atreure el vot dels pagesos de les contrades?
Un cop ens endinsem per la Carretera de Vic trobem els de Convergència i Uniò que centren la seva campanya visual amb una foto del seu líder Artur Mas una mica xulesc, crescut que pot recordar a l'Elvis de la primera època (això sí, sense corbata) el seu lema és: “Estimar Catalunya, gobernar bé”. Que volen dir amb això? que amb el simple fet d'estimar-se la nostra Terra, ja se suposa que seràs un gran gestor? Si és així jo proposo com a futurs candidats en Hristo Stoichkov, la Lloll Beltran o en Pere Tapies! M'ha fet gràcia també dins el cartell del CIU el logotip que utilitzen, es tracta d'un cor amb un signe d'admiració al costat. A mesura que anem pujant la Carretera de Vic cap al Pont de Ferro ens trobem els cartells del Partit Popular de Catalunya amb fotos dels seus candidats bàsicament Piqué i la numero dos de la qual ni jo mateix no recordo el nom. Utilitzant com a lema: aquestes també són les teves eleccions alternant tant el català com el castellà. A part d'aquest titular, també n'utilitzen un que em fa molta gràcia que és: “Que guanyi el sentit comú” (Em sembla poc adequat pel PP). No he vist més publicitat del PP en tot el recorregut, potser els demés cartells estan al famós Barri de l'estació o a St. Pau, qui sap?
A la Carretera de Santpedor l'únic cartell que hi regna és el de la fira Mediterrània que s'ha vist eclipsada per les eleccions a la generalitat. Recordem que comença el proper dia 2 fins el dia 5 de Novembre.
El Barri Antic està net de publicitat electoral. Deu ser per que els que hi viuen no poden votar?
La façana Manresana (formada pel tripartit: Cova, Pont Vell i la Seu) està plagat de cartells de CIU. Deu ser perquè el Passeig del Riu és un dels carrers més transitats i més cotitzats alhora de posar els cartells publicitaris.
Com ha fet curiós destaco que al primer tram de la Muralla St. Francesc és l'únic carrer que he vist on hi mana la sociovergència cartells de CIU i PSC compartien faroles.
Després d'aquest recorregut on s'han invertir tres litres de gasoil i 45 minuts del meu temps he pogut comprovar aquella màxima que diu, que durant les eleccions totes les ciutats estan en obres, i és que fillets, Manresà està potes amunt.