5.4.07

EXTRARADI MANRESÀ V
(Barriada de Sol i Aire + Bellavista)

Seguim el nostre periple pels barris de la Manresa de fora rius amb la barriada de Sol i Aire, que com el seu nom indica està situat en una zona alta i “despejada” on hi fa sol i hi bufa el vent.

El barri està compost per tres carrers, que a primer cop d’ull ja recorden al barri de Sant Pau. Molta barraca anada a més, amb una construcció de gust dubtós. Hi ha molt cotxe trinxat, suposo que pertanyen a una mena de taller de reparacions que allí hi ha. Ben poca cosa us puc dir d’aquest lloc. Les úniques persones que em vaig creuar van ser dos xavals que anaven amb una moto i feien cara de pocs amics, així que vaig fer mitja cua amb la bicicleta i vaig anar a parar a la Bellavista.

Aparcament: Just, ja que la majoria de llocs l’ocupen cotxes trinxats
Bar: No
Botiga: No
Església: No
Prostíbul: No
Pista esportiva:No
Parc infantil: No
Transport públic: No

Ja ho veieu, el cul del Món.


Ah, la Bellavista. Això ja és una altra cosa! Quines cases! Línies modernes, amb plaques fotovoltaiques, tot recent asfaltat, jardins amb fonts impossibles, nans i fins hi tot una moreneta. Això sí, si no sou del barri o constructors teniu prohibida l’entrada a la zona (almenys això és el que hi posa al cartell de l’entrada). Acompanyant a tot aquest luxe al costat d’aquesta barriada hi havia el club de tenis Tres Sets (club on anava la gent que defugia de l’altre club de la ciutat o simplement que no se’l podien permetre). L’amo del club va anar descuidant totes les seves instal•lacions fins a tal punt que el llogava per fer festes llatines els caps de setmana. Festes d’aquelles on demostrant la majoria d’edat i la nacionalitat espanyola triomfaves segur. Ara mateix el club roman tancat, ple de males herbes i amb alguna resta d’ungles postisses.

Aparcament: Si, privat
Bar: No, però segur que tenen el moble bar de casa ven servit
Botiga: No
Església: No
Prostíbul: NO!
Pista esportiva: Només queden els vestigis de l’antic club de tenis
Parc infantil: Sí, al jardí de cada casa.
Transport públic: No