10.4.06

MÓN ARAB

No cal dir que desde fa uns anys, la nostra ciutat ha estat sotmesa a un canvi socio-cultural. Ens hem tornat una mica més cosmopolites. Ara ja podem degustar Kebabs amb una autèntica mecacola, sentir música rahí i veure el canal Al-jazzera; sense mouren's de la nostra ciutat.
Com que aquest blog està pensat per a gent oberta de ment, sense perjudicis i amb ganes de probar coses noves us invitem a donar un vol pel "call" manresà i fer un parell de parades. La primera al restaurant Al-atlas (Baixada dels drets nº 9) i la segona a la teteria Las palmeras (C/ St Llucia).
El restaurant Al-atlas el trobem al cor del call manresà, en un edifici amb encant i història. Si ho dessitjeu assenteu-vos en un dels seus petits reservats i probeu qualsevol cosa de la seva extensa carta. Jo m'inclinaria pel Kus-kus, la carn amb olives o la basstela de carn (plat típic de les bodes marroquines). Un cop finalitzat l'apat arriba l'hora del té. Així doncs, res millor que per completar la nostra immersió en el món arab manresà, que anar a la teteria-pastiseria las palmeras. Allí podreu tastar la variada repostería marroquina, que utilitza productes de la seva terra com dàtils, festucs o mel. Acompanyat per un reconstituient té amb menta.
Per als més agosarat's deixem la visita a la mesquita de la via de St. Ignasi. Si entreu descalços i amb respecte no us poden prohibir l'entrada.
Salam malekum

1 comentari:

Anònim ha dit...

El mon de les aromes és al centre de Manresa amb aquests espais que he visitat ambdòs m'han captivat
val la pena deixar-se endur pels sentits i gaudir d'aquesta nova cultura.