22.4.06

MARC ALBÀ

Acabo de descubrir una joia manresana, l'artista Marc Albà. Un cop més es cumpleix el que diu la dita: "Ningú es profeta a la seva terra".

Marc Albà nasquè a Manresa l'any 1973 i va estudiar pintura, disseny gràfic i gravat. Dibuixa per fanzines i premsa underground. El seu estil de vanguàrdies urbanes de caire reivindicatiu i clandestí. A exposat una trentena de vegades en llocs tant diversos com: Manresa, Paris, Moià, Barcelona, Andorra, Eindhoven, Florida, Shanghai o Amsterdam. La seva obra la podràs vere des del museu més ultra-modern al carrer més inòspit i pudoròs.

Per més informació consulteu el seu web
http://www.marc-alba.com


19.4.06

LLUMET RULES

Quan a finals de l'any passat vaig veure la presentacio en "societat" de la nova mascota del Ricoh Manresa no vaig poder evitar aquell riure maliciós i alhora vergonyós. No podia entendre com s'havien pogut gastar tants calers amb una mascota que fins i tot van anar a buscar-la als Estats Units, imagino que devien aprofitar el viatge per ullejar algun jugador.
Però, ah nois, mica en mica el poder d'en llumet m'ha anat captivant, amb aquells salts ingràvids, els braços rígids i el seu cap gros. Potser ens ha calat degut al baix nivell de joc en aquells moments i ara que sembla que comencem a aixecar el vol en llumet ja s'ha fet un lloc a l'equip Manresà .

L'he vist corre d'una banda a l'altre del camp, vacil.lant els arbitres, voltant per la zona de la banqueta de l'equip contrari durant els temps morts, fent la coreografia amb les noies del Gimbe, fins i tot ballant break dance. El passat diumenge contra el Tau de Gasteiz va passar el que tothom esperava però ningú gosava dir, el llumet es va fotre una gran patacada el mig de la pista. De mentres el seu cap gros anava rebotant damunt del parquet. Això sí, el nostre amic es va endur l'obació de tot el públic! Qui s'amaga sota la seva pell

Llarga vida per la nostra mascota. Si voleu que en els pròxims partits en llumet saludi com els sords, faci el moviment de mans del neng de castefa o que esclafi amb el seu cap gros algú del públic només cal que poseu un comentari en aquest post.

10.4.06

MÓN ARAB

No cal dir que desde fa uns anys, la nostra ciutat ha estat sotmesa a un canvi socio-cultural. Ens hem tornat una mica més cosmopolites. Ara ja podem degustar Kebabs amb una autèntica mecacola, sentir música rahí i veure el canal Al-jazzera; sense mouren's de la nostra ciutat.
Com que aquest blog està pensat per a gent oberta de ment, sense perjudicis i amb ganes de probar coses noves us invitem a donar un vol pel "call" manresà i fer un parell de parades. La primera al restaurant Al-atlas (Baixada dels drets nº 9) i la segona a la teteria Las palmeras (C/ St Llucia).
El restaurant Al-atlas el trobem al cor del call manresà, en un edifici amb encant i història. Si ho dessitjeu assenteu-vos en un dels seus petits reservats i probeu qualsevol cosa de la seva extensa carta. Jo m'inclinaria pel Kus-kus, la carn amb olives o la basstela de carn (plat típic de les bodes marroquines). Un cop finalitzat l'apat arriba l'hora del té. Així doncs, res millor que per completar la nostra immersió en el món arab manresà, que anar a la teteria-pastiseria las palmeras. Allí podreu tastar la variada repostería marroquina, que utilitza productes de la seva terra com dàtils, festucs o mel. Acompanyat per un reconstituient té amb menta.
Per als més agosarat's deixem la visita a la mesquita de la via de St. Ignasi. Si entreu descalços i amb respecte no us poden prohibir l'entrada.
Salam malekum

3.4.06


ROGER MAS AL VIA FORA
El proper dijous dia 6 d'abril tindrem, una vegada més, l'oportunitat de veure en Roger Mas. El cantautor Solsoní s'atura a la nostra ciutat per presentar el seu últim àlbum: Mística domèstica (Premi enderrock 2005 al millor disc) Lletres que ens transporten directament dins el seu imaginari personal. Una veu forta, marcada per l'accent de comarques i una guitarra electro-acústica, fent allò que ara en diuen anti-folk o folk-psicodelic. He tingut l'oportunitat de veure'l en diferentes ocasions en directe i no puc deixar de recomanar-vos que passeu aquest dijous pel local del carrer sobreroca.

1.4.06

SEXE EN CATALÀ?
Perquè després diguin que a Manresa no hi fan res. Els propers 7,8 i 9 d'Abril es celebrarà al palau firal el primer saló de sexe en català!!! (i jo que pensava que en el sexe la llengua es feia servir per altres coses...)

Actrius de renom, shows en viu, productores, distribuidores, sex-shops, portals d'internet, fabricants de productes especialitzats, exposicions fotogràfiques.... Els més agosarats també podran veures com una autèntica estrella del porno amb algun dels càstings que es portaran a terme, qui sap si tu podràs ser la nova Ginger Lin o el nou Nacho Vidal.

Catalans el proper cap de setmana aneu a Manresa a proclamar el lema: A Catalunya també es folla!

SICAL CAFÈ
Encara queden racons de tranquil.litat dins la nostra ciutat. Aquest, sens dubte, n'és un d'ells. El cafè Sical, al mig del barri antic, ven aprop de l'ajuntament. Deixeu-vos transportar en un d'aquells cafès antics on Pla i la resta d'intel.lectuals feien les seves tertulies. Assenteu-vos en una d'aquelles cadires de fusta i gaudiu de la vellesa de les fotografies que penjen de les parets de pedra del local. Deixeu-vos embaucar per alguna de les seves camareres argentines i demaneu-li que us faci un dels seus Capuccinos o que us serveixi un autèntic berenar de campió. Aiiii...
SICAL CAFÈ: C/ Galceran Andreu cantonada Santa llúcia. Tel. 93 872 97 95



ESCALADA INDOOR

A Manresa hi ha un foll que ha tingut una idea de negoci novedosa a la nostra comarca. D'acord que hi ha varia gent a la nostra ciutat, que malalts de muntanya s'han construit el seu propi rocodrom a casa (Bulder pels aficionats), però si us atançeu a la cantonada entre els carrers Pau Claris i Cintaires trobareu un petit paradís pels aficionats a la escalada.
Es tracta d'un "temple" on totes les parets, sostre inclòs, estan cobertes per preses artificials per enfilar-se i practicar aquest esport tant popular entre la gent de la comarca . Una excusa com una altre de quedar amb els amics i fer una mica el mico. El bulder està totalment equipat i disposa d'una gran colxoneta pels que gosen probar els trucs més dificils així com vestuaris. Està obert de dilluns a divendres fins a les 10 del vespre, m'han comentat que si plou, al cap de setmana, també obren. Ja ho sabeu si teniu ganes de desestressar-vos o tenir una nova visió desde les altures passeu-hi que sereu ben vinguts.