12.3.07

JACINT RIBAS
(Ningú és mofeta a la seva terra III)


En Jacint Ribas és tot un desconegut per aquestes contrades. Però segur que si poseu el seu nom al Google trobareu algunes de les seves accions, reivindicant el dret d'anar pel carrer tal i com vam venir al món. És per ell que he decidit continuar amb la secció ningú és mofeta a la seva terra . El personatge que avui ens ocupa és el president de l'Associació per a la Defensa del Dret a la Nuesa (ADDAN).


El Sr. jacint Ribas és força conegut a Barcelona, ciutat per on es passeja sovint, ja sigui a peu o amb la seva bicicleta. En pilota picada. L'acompanya sempre el seu sarró on hi porta la documentació, una tovallola (per temes d'higiene) i un tríptic. Aquest tríptic l'ha salvat en més d'una ocasió on ha tingut de donar explicacions a la gent que l'increpa tot indignada o algun mosso d'esquadra despistat. En aquest famós paper s'informa als ciutadans que no hi h cap article al codi penal que sancioni la nuditat pública i que tots tenim els mateixos drets i llibertats sempre i quan es faci amb respecte.

Són famoses les aparicions del Jacint a la cursa del Corte Inglès, a la festa de la diversitat o a les platges tèxtils de la ciutat comtal.

No hem direu que no és mereix un Premi Mofeta! A més compleix les dues premisses principals: ser manresà i ser un autèntic desconegut per la gent de la ciutat. Des d'aquí aprofito per demanar-li a en Jacint que faci una de les seves aparicions per la ciutat de Manresa. Potser a la pròxima Transèquia o a la Fira Mediterrània, qui sap?

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Dídac Ribas i Mujal (Manresa)

Diego Ribas i Mujal
Catedràtic jubilat de la facultat de Medicina (UB)
Nascut a Manresa el 5 gener del 1922
Morí, a l’edat de 89 anys, el dia 22 de febrer del 2011.
La seva esposa, Rosa Deix i Valls; els seus fills, el primer dels quals és Jacint Ribas i Deix, néts, besnétes
i tota la família ho fan saber a llurs amics i coneguts.
La cerimònia se celebrarà demà, dijous, dia 24 de febrer
del 2011, a 2/4 d’1 del migdia, al tanatori de la Ronda de
Dalt, c/ Scala Dei, 17-37, de Barcelona (Tel. 93 428 94
68). Agrairem un record en la seva memòria.
—–

Dídac Ribas i Mujal
Medalla de la Ciutat
L’alcalde i la corporació municipal expressen el seu dol.
23 de febrer del 2011

—–

Regió7, 23-02-2011
Mor Dídac Ribas, que va ser el primer catedràtic de medicina de Manresa
Dídac Ribas i Mujal ha mort als 89 anys. El científic i intel·lectual va ser el primer catedràtic de medicina de Manresa. Tot i que hi va viure pocs anys, va mantenir sempre uns forts vincles amb la ciutat que el va veure néixer.
Ribas va estudiar al Xalet de Casa Caritat i a l’Escola de Sant Domènec i va fer el batxillerat a l’institut Lluís de Peguera. A la Universitat de Barcelona, on va fer Medicina, es va llicenciar el 1947. Un any després es va col·legiar i el 1950 es va doctorar en Medicina i Cirurgia a Madrid. El 1960 va guanyar per oposició plaça de catedràtic d’Histologia, Embriologia i Anatomia Patològica de la Universitat de Santiago de Compostel·la, i va esdevenir el primer catedràtic de medicina de Manresa.
El 1965 va guanyar la plaça de catedràtic a la Facultat de Sevilla, on va exercir, també, de vicedegà entre 1967 i 1970, i el 1971 va ser nomenat catedràtic de la Facultat de Medicina de Barcelona, de la qual va ser vicerector fins al 1973. Va escriure 54 publicacions científiques i va dirigir 25 tesis doctorals. A Manresa, el 1997 va rebre la Medalla de la Ciutat.
El seu funeral tindrà lloc demà, a 2/4 d’1 del migdia, al tanatori de la Ronda de Dalt (carrer de Scala Dei, 17-37), a Barcelona.

4 notes
Deixa la teva nota de condol »
Ramon Soldevila
Amb el meu mes sentit condol.

Marta Serch Valls
El meu mes sincer condol

Joan Torres Valls
De part de la Familia Torres-Valls (de Manresa) rebeu el nostre més sincer condol

Pablo Busto Ruiz
Mi mas sentido pesame a toda la familia, todavia guardo recuerdos del Doctor Ribas.

Anònim ha dit...

El Jacint Ribas i Deix, premi mofeta, és fill del Dr. Dídac Ribas i Mujal.