5.7.07

FREAKS MANRESANS I

Deixeu-me fer un petit i modest homenatge als personatges més emblemàtics de la nostra ciutat. Allò que ara anomenariem Freaks. Darrerament se n’ha fet un abús d’aquesta paraula i la gent la fem servir per a tot. És per això que he anat a buscar el terme al diccionari Britànic, ja que hem sembla que la IEC (Institut d’Estudis Catalans) encara no la recullen com a paraula Catalana en la nova edició del diccionari que ha sortit darrerament. Bé que així que un Freak traduït literalment és:

1 -Un fet inusual.
2 - Qualsevol persona, animal o planta anormal
3 – Una persona que vesteix o actua d’una manera no convencional.
4 – Entusiasme apasionat.

Un cop informats, comencem el repartiment de premis als Manresans més Freaks. En primer lloc el premi al personatge ja desaparegut que ha deixat l’empremta suficient per crear-ne un com ell o de més categoria (després ho explicaré) és el LEGIONARIO. Tots recordareu aquell personatge forçut vestit normalment amb roba militar i marcant el pas pel mig de la Carretera Cardona o algun altre carrer ample de la ciutat. La llegenda diu que l’home al tornar de la legió es va trastocar. Jo no se si va ser això o la ingestió massiva d’alcohol el que el va fer així.
Personatge aparentment violent però de gran cor. No recordo haver-li sentit una paraula coherent ni tant sols quan feia un dels seus discursos en solitari. El cas és que l’home després de veure’s un conyac en un Frankfurt del centre que freqüentava habitualment va caure rodó al mig del carrer. Tothom pensava el pitjor i per la ciutat ja corria la noticia de que era mort, fins hi tot els del regió7 van haver de desmentir-ho a l’article de la contraportada que porta per títol l’estirabot. El cas és que una setmana més tard s’anunciava la noticia de la seva mort, el cos fort i atlètic del “legionario” no va suportar aquell últim conyac. El diari aquest cop se’n va fer tant resó que fins hi tot va sortir a la portada.

Recordareu que us he dit que va deixar empremta oi? Doncs bé fonts de confiança m’han posat en alerta del que des de ja podem considerar el fill del legionario. Un personatge que viu al carrer de la Pau que te penjades pancartes i banderes de la república al balcó de casa. I per si no fos prou té un maniquí vestit de soldat que aguanta un fanal que fa llum vermella intermitent i que cada nit assusta algún vei que gosa dirigir la mirada cap al seu balcó. Potser recordareu la noticia i es que l’individu en qüestió te un cotxe atrotinat amb tot de missatges i pensaments escrits en retolador. Es veu que el personatge es una mica xenòfob amb els Mossos d’esquadra (ves que li vols fer) doncs aquests me li van donar l’alto en un carrer que acabaven de tallar amb un cotxe patrulla. Així que el nostre amic sense pensar-ho va començar a envestir el cotxe dels mossos una vegada i una altre. Posant marxa enrere per agafar embalació i xocant novament contra el cotxe dels mossos. Fins que el van poder reduir per detenir-lo posteriorment. No em negareu que porta una mica de l’esperit d’en Legionario però més passat de voltes...

5 comentaris:

Calidoscopi ha dit...

Oh! Jo he vist aquest cotxe amb tants escrits un parell de cops!per allà la plaça Catalunya. És un cotxe ben curiós, amb la mà de plàstic sortint del maleter... O del capó?

Interessant i sorprenent saber com és l'amo del cotxe. Ja ho diuen que n'hi ha més a fora que a dins!

Manresa Calidoscopi

Anònim ha dit...

Podries afegir el meu blog al teu blogroll. Soc un manresa que ha estat vivint a Japó i tinc un blog dedicat a Japó.

Gracies

ferran ha dit...

Està fet nanu!

Pensa que això que estàs fent n'hi ha molts que ens agradaria però no reunim el valor per far-ho.

Salut

Anònim ha dit...

Aquest "hereu" del legionario volta normalment pel bar Tonis de la Plaça Major de Manresa i he de reconèixer que és un personaje de cap a peus! això sí, té molt bon cor!

Nuria D. ha dit...

Se sabe algo de esta persona? el legionario de Manresa? Yo hable con en el parque de l'agulla de Manresa hace mas de 3 años... Me gustaria saber si sigue vivo.