1.11.07

MALEÏTS MANRESANS!

Un cop finalitzat el cicle maleïts que ha organitzat l’Ajuntament de Manresa. On pretenien promoure la lectura, organitzant conferències amb intel·lectuals, recitals de poesia, vídeo projeccions realitzades per l’artista-heroi Grillart o concerts com el de Pau Riba (aquest sí que el podem considerar un autèntic maleït) i Guillamino a la biblioteca veïnal de les Escodines amb un públic majoritàriament jubilat..
.
Doncs bé no se si algú de vosaltres ha tret el cap per algun d’aquests actes, el cas és que avui m'agradaria parlar-vos d’aquells personatges i racons de la nostra ciutat que podríem considerar que estan maleïts.
.
Comencem el repàs amb un personatge de pes el Sr. Josep Vives. Candidat per l’alcaldia de Manresa en diverses ocasions que tot i guanyar en les darreres, no va ser suficient per derrotar el tripartit i s’ha tingut de conformar amb ser president del Ricoh Manresa una temporada més, que per cert estan imparables. El senyor Vives sempre tant afable i elegant amb un somriure als llavis i una paraula maca per la gent gran. Amb el seu bloc de notes on va apuntant les mancances de la nostra ciutat.

Continuem amb més maleïts manresans i aquest cop per parlar d’un indret, la terrassa del Haagen Daz situada al Passeig Pere III. Que li passa aquesta terrassa? Quan tots els altres locals del Passeig estan arrebossar aquesta segueix buida. Sempre és la última opció! És un fenomen estrany d’aquesta, la nostra societat manresana.

Per maleïts també alguns locals que veuen com van passant negocis sense èxit. O es passen llargues temporades buscant llogater. Per que passa això? No s’explica...
Maleït també el disc en castellà dels Gossos anomenat De Viaje editat l’any 2000 per Virgin. Que els va portar de gira per algunes ciutats de la península. Recorda una mica el que va passar amb Sopa de Cabre però sense tant d’enrenou. Després de la seva experiència amb la llengua de Cervantes van tornar a reconduir la seva carrera utilitzant la llengua que els va fer famosos.

I que me’n dieu d’en Toli Elias? No el podríem considerar un Manresa maleït més? Tot i està a Motos GP, el nanu està de pega. Va estar a punt de guanyar el campionat del Món de 125 cc però li van arrabassar a les últimes carreres. Les lesions tampoc l’han acompanyat gens. Esperem que ara que ha fitxat per Ducati li vagi millor i des d'aquí li dessitjo molta merda.

Maleïda està la cruïlla que forma el Passeig Pere III i el carrer Guimerà que l’han aixecat una pila de cops per fer no se quines obres, paralitzant el transit al centre de Manresa. Pobres botiguers estant que trinen! Res no ha estat igual des de que van trasplantar la mítica farola replantant-la uns metros més enllà just davant del GOLO GOLO. Aquella farola havia fet arrels i era el pilar "apoio fictició" que feia que tot allò restés d'en peus.

I parlant d’obres que me’n dieu de les de la Fabrica Nova? Allò no avança tu! Semblen les obres del AVE.

Ara que per maleït l’Hotel Pere III. El Senyor Balagueró hi podria rodar una de les seves pel·lícules de por. És possible que sigui un bon Hotel, que consti que des d’aquí no li volem fer mala premsa, però dona la imatge de ser un lloc tètric on passar-hi una nit sigui infernal! Podrien reconduir el negoci convertint-lo en una casa del terror. Aprofitant que ara estem en l'època de la castanyada i molta gent s’ha passat al Hallowen encara farien algun calero.
.
Tanquem per avui el cicle sobre manresans maleïts amb Toni Ferrer artista plàstic manresà amant dels baixos fons. Podeu veure els seus quadres en els millors antres de la ciutat com el Bar la Salsa o el Camarón. O fins hi tot en alguna façana del barri antic. És el nostre Vangoch particular el dia que es mori (esperem que falti molt de temps) li reconeixeran tots els mèrits i la seva obra es revaloritzarà.

Més Manresans maleïts en propers Posts!