18.2.08

La Manresa més NERD

Adolescents, amb ulleres de cul de got, la cara plena de grans, timidesa aguda i d’altres patologies relacionades amb la falta de neteja i vida social. Amants dels còmics de superherois, els jocs de rol, cracks de la informàtica i aprenents de Dr. Slump. El col·lectiu Nerd també té un lloc a la nostra ciutat i avui us diré a on els podeu trobar.

En primer lloc un clàssic a Manresa, l’únic reducte de subcultura durant molts anys a la nostra ciutat. El Dos de Piques que com el seu nom indica estava situat al Carrer de les Piques número dos. Però des de fa més de deu anys la podem trobar al C/ Sant Miquel, 9. Gran sortit de còmics de tots els generes, llibres especialitzats, jocs de rol i la primera botiga en vendre, les ara tan cotitzades, cartes de Magic. Si un dia us hi deixeu caure, de ben segur que veureu entrar algun senyor d’edat avançada que ha deixat el cotxe a la zona blava més propera per poder fer la seva compra setmanal. Invertint un bon feix de bitllets amb les últimes novetats. L’únic plaer que li permet evadir-se de la rutina que l’envolta.

En segon lloc i des de fa pocs anys ha sorgit un altre refugi Nerd a la nostra ciutat. És a les galeries (velles) del Passeig Pere III i s’anomena Hajime, que consultant al meu diccionari Japonès-Català he llegit que vol dir: que comenci la lluita! Aquí a part dels productes abans esmentats també hi podeu trobar tot el relacionat amb les vostres sèries d’animació preferides. Memorabilia i merchandising per parar un tren. Ah si porteu la vostra baralla de Magic segur que trobeu algú per fer-hi una partideta. I abans de marxar podeu probar sort a la màquina de figuretes japoneses fetes a China que tenen a la porta.

En últim lloc i des de fa poc més d’un any a la Plaça Cots (zona Inem) ha obert Jaloguing. La botiga la regenten un parell de joves sonats que no tanquen ni els diumenges. Aquí si cultiva el Nerd de socarrell bagenca. Partides de rol interminables, lluites de Warhamer en una maqueta més que decent o tornejos de Magic de gran nivell que a finals de l’any passat van reunir un centenar de persones de tot Catalunya. Per cert venen begudes i quelcom comestible per poder aguantar hores i hores sense sortir-ne.

Nerds manresans que la forci us acompanyi, però recordeu que la veritat està allà a fora.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Fa més de 10 anys que el Dos de Piques està al carrer Sant Miquel! Que vell que soc!!!
Me'n recordo de quan anava al carrer de les Piques a buscar fotocòpies d'imatges de Bola de Drac... i amb una trista còpia en blanc i negre ja erem feliços.

FUCK L'AIXADA!!!

ferran ha dit...

Ens fem grans Marc...

Encara que alguns seguirem tenint esperit punk

FUCK L'AIXADA !!!

Oriol Puig ha dit...

Al local del Dos de Piques hi ha massa humitat i els còmics s'ondulen i es deformen. Ràbia!

ferran ha dit...

Bona observació Oriol! Sobretot aquells saldos que tenen al fons a l'esquerra. Aquelles cubetes que no es buiden mai...

Jordi Bonvehí i Castanyer ha dit...

Els comics de serie blanca de bola de drac, hi havia una gran cua davant la ''llibreria de la Rosa''

xD