17.8.08

FESTA MAJOR MANRESA

Tornem obrir la paradeta i a la bústia a part de les ditxoses factures, ofertes del Pryca de torn i demés publicitat he trobat el programa de la Festa Major de Manresa. Després de fullejar-lo ràpidament, m’ha quedat un bon regust de boca. Passacarrés, el tan esperat correfoc, activitats per la canalla, balls, el castell de focs i música molta música. És clar que sempre hi ha gent que no li està res bé, però això ja és una altra cosa. Potser hauran de donar un cop d’ull al Programa d’actes de la Festa Major Alternativa de la qual també en farem resó (només faltaria).

M’agradaria destacar quatre cosetes del gruix de la programació i en primer lloc voldria començar per la primera Nit de Pop que tindrà lloc el dijous dia 28 a la Plaça Sant Domènec a partir de les deu del vespre. Aquesta primera edició comptarà amb noms tant consagrats com El Columpio Asesino o Vyvian , els bagencs Lessness i el nostre artista més internacional, The Missing Leech . Aquest petit festival l’organitzen els amics de Repopblica que de ben segur donaran molt a parlar a la nostra comarca en els següents mesos.

El segon concert que m’agradaria destacar és el que es produirà el dia 30, també a la Plaça Sant Domènec a les 23:30. Doble cartell amb el Facto Delafé y las Flores Azules y Los Fulanos .Els primers obriran amb el seu Hip-Pop optimista de ritmes suaument ballables i un entusiasme encomanadís. Un cop estigueu convençuts que sou capaços de tot i que el món es pot salvar Los Fulanos engegaran la seva màquina de Boogaloo i posaran a tot el públic de cap per a vall amb la seva barreja de músiques negres 100% ballables. Que el ritmo no pare...

En tercer lloc i per acabar farem un repàs al més destacat de la FM Alternativa que aquest any sota el lema: “Casa nostra, el seu abocador” vol conscienciar-nos una mica del pla urbanístic que ens envolta i el que és pitjor, ens espera. A part del seus actes tradicionals com el pregó, el sopar popular o la cremada de la falla, no ens enganyem el que la gent vol és música en directe. Com no podia ser menys aquest any han preparat una bona colla de concerts, dels quals voldria destacar el cantautor de Xàtiva,Feliu Ventura. Després els Subterranean Kids que han ressorgit directament dels 90 per tornar-nos ha impregnar de la seva mala llet i per acabar el Reggeton ben entès del argentins Actitud María Marta, a perrear! + Info a: http://www.fmamanresa.org/

Bona Festa Major. Per que després diguin que a Manresa no hi fan res! MANRES!

2 comentaris:

Àlex Gómez Ribera ha dit...

Ben tornat!

De la festa major hi ha queixes sobre el fet que sempre és igual i no innova. Jo la veritat es que trobo que és igual però diferent. És repeteix l'estructura però varien forçes continguts. A mi tampoc no se m'acudeixen idees millors en aquest moment.

Quina sorpresa que vingui el Feliu Ventura a la FM alternativa! És d'esperar que com que serà més dora la gent escoltara i estaràn atents, perquè ja ho sabem , molta gent a l'alternativa va a xerrar i beure i tant li fa qui toqui o deixi de tocar.

Bona Festa major!

Àlex

Anònim ha dit...

Bon resum de la Festa Major i de l'Alternativa. ¿Tothom coneix els Facto Delafé? Segons els Regió7 són la revelació musical de l'estat espanyol. Jo no n'havia sentit a parlar mai la veritat.