12.1.09

FACEBOOKS MANRESANS

Avui m’agradaria parlarvos d’això que està en boca de tothom: El Facebook. Ja en teniu? O bé en sou detractors? Abans, però permeteu-me que expliqui una mica de que va això del Facebook ja que és probable que algun lecotor despistat encara s’ho estigui preguntant. Doncs bé, el Facebook és una ret social. Un lloc web on cada usuari, després de registrar-s’hi fàcilment, pot començar a implementar el seu perfil ja sigui explicant les coses que més els agraden o penjant fotos dels seus viatges o mascotes. La cosa consisteix en anar agregant a tots els teus amics o coneguts que també tinguin una pàgina dins el Facebook, d’aquesta manera pots interactuar amb ells, xafardejar el seu perfil i de passada veure qui són les seves amistats. S’ha d’anar una mica en compte ja que això del Facebook és una arma de doble fil. Ull amb els comentaris i les fotos ja que això després pot arribar a terceres persones i produir-se malentesos, baralles i o bé que t’acabin eliminant dels seus facebooks (o sigui de les seves vides) o fins i tot de la feina, cosa que ja s’ha produït en alguns casos. En fi un èxit més del fenomen d’Internet amb data de caducitat digne de l’imaginari d’Orwel a 1984.

Una de les coses que permet aquesta eina és crear o afegir-te a grups i la nostra ciutat no n’és una excepció. Tots els que vulgueu us podeu afegir al grup de Manresa que ja te més de mil afiliats. Però seguint buscant per la xarxa he trobat grups relacionats amb la nostra ciutat molt més curiosos.

En primer lloc el grup d’Amics de la Rossita de les cadires. En la seva descripció diuen que: Manresa, com totes les ciutats, construeix la seva història any rere any. Però d'aquesta història en sobreviuen contats fets i personatges. Les generacions més envellides segur recorden una Manresa molt diferent a l'actual, on molts espais emblemàtics han desaparegut, i segurament els que no tenim tants anys farem que es perdin de l'imaginari col·lectiu. Ara tenim a les mans una responsabilitat: no deixar oblidar una de les persones més carismàtiques de la ciutat. La Rossita i les seves cadires fa anys que formen part del paisatge de Manresa.Amb aquest grup es vol reivindicar tant el que ella representa com el seu negoci. Aquest grup compta ja amb 881 membres! És més a través de la seva pàgina he descobert que hi ha un grup de música manresà que es fa dir Rosita from the chairs. En honor a aquesta gran dama.

Un altre grup que de ben segur us portarà bons records és el de Ex-asidus a la zona de "burratxeres" RÍO, Manila, Unic, Moe’s...de Manresa. Recordeu aquells divendres i dissabtes nit...Fent aquelles litrones de calimotxo al MOE'S. Rondes de jerres de cubata MANILA. Ruletes de xupitos a l'UNIC i xupitos de Tekila amb sal i llimona a RÍO?... Quan de mal va fer als nostres fetges tota aquella història. Per fi els veïns de la baixada dels Drets poden dormir tranquils. Recordeu les riuades de gent que hi havia concentrada allà al mig? Estem parlant de mitjans dels anys noranta! De moment ja compten amb 72 membres.

Passem a una altre grup, aquest encara més freak. Bulldog Frances de Manresa i rodalies. Grup creat per propietaris de gossos d’aquesta raça. És estrany que no hi hagi un grup en contra, amb la ràbia que fan aquests xuxos! De moment ja són 37 membres. No us perdeu les fotos on ens mostren les seves lletges mascotes.

Ah aquest és boníssim! Amics dels Croissants de Cal Cucurella. Us he posat una foto per que s’us faci la boca aigua. Però que bons que estan per Deu!. Ja són 1320 fans i defensors d’aquesta meravella culinària.

També hi ha el club de Fans de la Quica. Una altra gran dama que ja compta amb més d’un centenar de membres. Aquests es consideren seguidors d’una de les dones més populars d’aquesta ciutat. Tota una institutriu que es va encarregar de formar a una bona part dels barons de la nostra ciutat. Per cert veig que han extret una part de la seva descripció d’un article sobre prostitució manresana, almenys han tingut la deferència de ficar un link de la fon.

Seguim amb més associacions: La campanya TOTS SOM MANRESA que es crea gràcies a l'empenta de 4 emprenedors amb la finalitat d'aconseguir el finançament necessari per mantenir el Bàsquet Manresa a l'ACB. Mitjançant la venda de samarretes, amb un cost de 10 euros, ajuden a mantenir un equip històric del bàsquet català a la màxima categoria estatal. Ja són 2609 membres al seu Facebook.

Seguim amb un altre de curiós, el grup anti TOUS. Tal com il·lustra la seva portada on surt el típic os tacat de sang. Ells diuen que detesten l’osset i es pregunten com pot ser fashion i glamurosa aquesta icona. M’ha agradat molt unes frases que he llegit que diuen: Es para fashionistas-trendseteras wannabe!. Tous es para chonis y amas de casa que te reenvían powerpoints anticuados. Joyería y bisutería típica de algunos o muchos de los asistentes al "Diario de Patricia”. Que us sembla, van forts els 22111 fans que donen suport aquest grup, oi?. En defensa de l’empresa Tous he de dir que també hi ha un grup que els dona suport a la xarxa amb 10749 fans. Hi ha gustos per tot.

I que me’n diueu del grup: El Sielu" va ser la meva escola de ball...ara ho entens oi? Organitzat pels Manresanes/ns que aixafen i empenten quan proven a fer balls de salo... Ja en són 241. Seguint amb el Sielu n’hi uns que es fan dir: Prou garrafa al Sielu que llavors ens fa mal!!!. Diuen que estan farts de llevar-se el dia següent amb molt mal de cap. Voleu dir que no és fruit de la gran ingesta d’alcohol que us fa tant mal el cap?

Per acabar només dir que hi ha molts bars de la ciutat que ja compten amb el seu Facebook: La Gramola, el Bohemia, el Toni’s, l’Abbey Road, el bar estadi i fins i tot el Pajaril. Així que ja ho sabeu si sou habituals d’algun d’aquests locals ara també podreu fer un glop a través d’Internet. Bé potser això a dia d’avui encara no és possible, però temps al temps .

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Facebookistes: ja us en cansareu. Mentrestant, us el podeu fotre per l'anus!!!

Àlex Gómez Ribera ha dit...

Interessant descripció dels territoris manresans al Facebook. He de dir que passo bastant dels grups al Facebook, estic ficat a pocs grups.

Àlex

ignorant reflexiu ha dit...

Ei titu el dia que et trobis amb en Wify ja li diré el que vas dient d'ell al teu blog jeje, Apa nanu a disfrutar del gran Facebook, tothom el critica però en te un, Jo el primer.