23.8.09

ALEGRIA QUE JA ÉS FESTA MAJOR


S’acaben les vacances. El curs escolar escalfa motors. Els quioscos s’omplen de nous col•leccionables que faran les delícies dels més freaks. Però abans, com cada any i posant fi a l’estiu torna la Festa Major de Manresa. Del 22 al 31 d’Agost la ciutat sortirà al carrer per celebrar la festa gran.

Com cada any des del Manres farem un repàs de les actuacions musicals tan de la Institucional com de l’Alternativa (cal recordar que és una de les més antigues que se celebren al nostre país).

Dimecres 26 d'agost

Després del pregó i el típic sopar inaugural de la FM Alternativa, arrenca el concurs d’Air Guitar. El nom ho diu tot, consisteix en emular que s’està tocant la guitarra però sense l’instrument. Partint de la idea que no cal tenir nocions de solfeig ni harmonia. No hem digueu que no ho heu fet mai? Raqueta en mà, davant del mirall imitant els millors solos i moviments de Hendrix, Slash, Angus Young o Steve Vai.

Després de la suada, la Trincada. Versions del trio de Canet a càrrec de diferents músics i pocavergonyes de la ciutat.

Per acabar, res millor que el funk-fuzz cada cop menys psicodèlic dels Boogie Dreams

Tot això a la Plaça Gispert.

Dijous 27 d’agost

Dins la programació de la FM Alternativa i com de costum (i que duri) a la Plaça Puigmercadal podrem gaudir del retorn dels rumbers AiAiAi, clàssics de l’escena que tornen aprofitant que el gènere està de moda. Pels més troneres i els que no els fa por llevar-se d’hora el dia següent la Banda Conmoción els te preparat un fi de festa a base de fanfàrries, xarangues i cha cha chas.
.
Divendres 28 d'agost
.
El divendres el tenim farcit i haurem d’anar practicant el canvi de lloc instantani per no perdre’ns cap dels directes de la ciutat:

22:30 En Quico Pi de la Serra actuarà dins el festival de Blues que organitzen cada any els del Sielu

23:00 Concert inaugural de La Peixera (el local del que tothom parla fins i tot abans de que obrin) a càrrec de la Phoenix Band. Versions de clàssics de tota la vida en clau acústica

I a partir de les 23:30 tots els moderns (i els que no ho som tant) aniran a la Plaça Sant Domenec per sentir el tecno-pop dels Dorian (esperem que ofereixin temes del seu nou àlbum, La ciudad Subterránea, que surt el setembre) i veure el grup de moda, Manel (que petits i que bons, espero que toquin la versió de Pulp: Gent normal!)

Per acabar la nit, res millor que els Toasters, que ens faran recordar aquelles FM Alternatives de fa uns anys, a ritme de Ska. He de reconèixer que se’ls han gastat ja que, els de Nova York, són una de les millors bandes del gènere que actualment es poden veure en directe (respectant els Skatalites i els nostres admirats Skarface, que ja han tocat a l’alternativa)

Dissabte 29 d’agost
.
Simultaniejant amb la interessant trobada de puntaires podrem treure el cap a la Plaça Sant Domènec per veure a partir de les 18 h. el directe de les joves (i de vegades boníssimes) bandes locals: Hysteresis of Anger (Metal Core), Clepton (Indie Rock) i White trousers 4 the summer (Rock) .

A les 19h es concentraran al Patí del Casino una pila de bateries en la que serà la primera trobada de bateries de Manresa. Totes elles dirigides pel mestre Quim Solé. Esperem que facin tremolar la ciutat!

De nou a la Peixera, a partir de les 23 h. un dels grups més interessants que han sortit darrerament a la ciutat, els Croma. Rock obscur i latent al més pur estil Kitsch (algú recorda aquesta gran banda de Banyoles?)

A la Plaça Sant Domènec pels vols de les 23:30, La Troba Kung-fú desplegaran les seves eines per fer allò que millor saben fer. Posar damunt de ball al personal a base de cúmbies, rumbes i bachatas a mil per hora.

Els de la FM Alternativa no es queden curts i pel dissabte ens han preparat l’actuació dels Fall of Mankind que continuen la saga de bons grups de brutal death de la ciutat. A continuació una cosa que ningú s’hauria de perdre el Col•lectiu Càndida farà una de les seves performances de pintura en viu. Acollonant és l’adjectiu i la boca oberta és com us quedarà la cara després del seu xou. Després passaran per l’escenari els Progecte Bu (encara no he decidit si m’agraden o no, així que els tornaré a veure). Per acabar els canadencs The Real McKenzies la liaran parda amb el seu punk de corral. A la fi, els punxadiscs Johnny Fever i Joel el Pallasso ens faran fora amb una sessió petarda (ep! que no jo dic jo, ho diuen ells!)

Diumenge 30 d'agost

Si encara teniu esma i no n’heu tingut prou amb el castell de focs, podeu passar-vos per la Plaça Puigmercadal per veure els francesos Brain Damage que us delitaran amb un dels seus sound systems delirants a base de dub i altres estils narcòtics que de ben segur el vostre cervell no agrairà.

Això només ha estat un tast, si voleu més informació sobre els concerts i les activitats de la Festa Major no deixeu de visitar la web de l'Ajuntament i la de la FM Alternativa .