12.11.09

Manresa Territori Contemporani

Ahir vaig veure a través de manresa comunik.tv la presentació-roda de premsa del Manresa Territori Contemporani. La veritat és que propostes com aquestes a un servidor sempre li semblen interessants d’entrada. El que hem va començar a posar en alerta, els cabells de punta i finalment inflar la bossa escrotal és la foto coral. Cares, la majoria d’elles, conegudes per a mi. Alguns, per que sempre acostumen a sortir a la palestra en aquest tipus d’esdeveniments (sempre suquen els mateixos ¿?). Ara, a mi el que m’és em dol, és veure gent que teòricament milita en el món de l’underground que van d’alternatius i acaben, com diria aquell, venent-se a la puta pela! Ja no criticaré si se’ls pot considerar o no artistes. Al segle en el que vivim aquest adjectiu/substantiu s’ha debaluat molt per excés d’us.

Tot això m’ha fet venir al cap aquell casal anarquista que hi havia al carrer Barreres als anys 90 on el cabecilla, en Txani, no parava d’escopir consignes contra el Govern i l’Estat. Però, resulta que ell era funcionari de correus! Incongruent ¿? No, si no pots amb l’enemic uneix-t’hi.
.

Després de la rajada general, parlarem del que realment importa, el contingut. Aquest sidral està dividit en tres eixos bàsics: GALERIES DI-FUSES, on l’art contemporani envairà els espais quotidians de la ciutat. CONFLUÈNCIES, on sis creadors locals presentaran els treballs que han preparat juntament amb col•lectius i entitats de la ciutat. HOSTATGES, els centres de producció artística Hangar, el Niu i Cal Gras es mudaran a Manresa durant les jornades. Dins els seus espais s’hi podrà trobar informació, mostres d’artistes, activitats, etc...

Del gruix de la programació destacaria l’espectacle de dansa audiovisual i interactiu que presentaran la Mitosis, Oscillare i Julio Lucio a la sala petita del Kursaal el dia 14 a les 22h. El Dimitry en acció pel carrer Sant Miquel amb la música de fons del Dj Uxuca, el dia 15. Els concerts del Vermell de regust (((gargallòs))) Eli Keszler (15/11/09 – 19:30h), Homenatges (27/11/09 – 19:30) i l’Institut Fàtima (27/11/09 – 1:00h). Un altre esdeveniment interessant, és el que es produirà al semàfor entre la Crta. Cardona i la Muralla Sant Domènec. Una instal•lació interactiva que permetrà als vianants interactuar jugant a tenis taula mentre esperen el canvi de color. Preguem disculpin les molèsties servirà per reflexionar sobre el procés de rehabilitació urbanística del Barri Antic de la ciutat de Manresa. El resultat es presentarà en forma de revista gratuïta. I per acabar les dos últimes recomanacions: l’exposició fotogràfica En Cru i el documental La màquina de Gerard. Gent gran i malalts mentals. Persones amb moltes coses a dir, des de un prisma molt diferent. Alterat i sacsejat pel pas del temps.

Lloc: Ciutat de Manresa
Data: 14-30 de Novembre
Per + info a clica aquí

12 comentaris:

Jordi Bonvehí i Castanyer ha dit...

Quanta raó tens, en el tema de funcionaris que van d'alternatius i neden contra corrent per anar de guais, però a les vuit del matí estan a l'oficina de correus o demanant els bitllets als vagons dels Ferrocarrils Catalans.

roser oduber ha dit...

Pot ser has sentit parlar de Cacis El forn de la calç? Fa més d'un any que treballem amb un programa de difusió i experimentació de l'art contemporani a Calders, ens pot veure a www.cacis.cat . Sembla que malgrat la feina feta i de formar part com a memebres actius de la Xarxa de Centres de producció de Catalunya no hem estat convidats a MTC.

Anònim ha dit...

Ui sí, teniu moltíssima raó.
Una vegada vaig veure un punk d'aquests que demana diners pel metro...
Ho haveu vist??
Demanant diners!! Si va contra el sistema, perquè vol els diners? Per menjar?

Anònim ha dit...

no home, els diners els vol per pagar-se la seguretat social i cotitzar, n´estic segur.

rdwn ha dit...

Ens veiem avui dissabte a la sala petita del Kursaal. Hi ha ganes de veure aquestes 3 propostes, sobretot Osccilare!

Anònim ha dit...

crec que t'equivoques en la tema exagerada "rajada" i la metàfora no cal fer-ne cap comentari; primer dir que hauries de saber com ha anat la història (evidentment que l'ajuntament només s'ha omplert la boca i ha donat el seu nom i poca cosa més) i segon, qui pugui fer-ho millor que ho faci!!! es molt fàcil escriure i criticar des de casa però els que no ho fem aixi i volem que passin coses al carrer i que la gent s'activi, mira tenim això que apareixem en projectes de tot tipus, amb propostes interessant sigui undergrounds o no. No calen etiquetes, les coses es demostren amb fets i no amb paraules.

badreix tarragó coordinador MTC ha dit...

només comentar una cosa:
cap d'aquets comentaris anònims és meu.

Anònim ha dit...

segur !

rdwn ha dit...

Només volia comentar que l'espectacle Mitosis que es va oferir el dissabte nit a la sala petita del Kursaal es desde ja una de les actuacions multimedia mes bones i especaculars que he vist. A l'alçada de qualsevol festival internacional de noves tecnologies. Començant per la musica, continuant per els visuals i acabant per els aparells i instruments fets per ell. Va ser senzillament sublim! Enhorabona.

ferran ha dit...

Tal com ja l'hi he comentat al coordinador d'aquest sidral, segons el meu punt de vista: " no se puede estar en el melón y en la tajada".

El que jo faig desde el meu humil blog és intentar difondre les coses interessants que passen a la nostra ciutat. Però, d'altres vegades, no me'n puc estar de cirticar. Se que és molt fàcil criticar, però encara és més fàcil quedar-se a casa mirant antena3 fent la figura del vegetal. Si llegiu l'article amb detenció no es critica el contingut, ans al contrari, és el més important i destacable.

Per anar "zanján" el tema hi ha un factor molt important que avegades no es suspesa i més tractant-se de coses organitzades amb diner públic: El públic (perdoneu la redundància). Crec que assistir a tots aquests actes i a més a més difondrel's amb més o menys èxit no és una actitud passiva precisament.

Per anar acabant, Roser Oduber he conegut de la teva obra a través de la revista Q del mes de Desembre, prometo xequejar la web www.cacis.cat

I per últim i per acabar el rotllo, gràcies pels comentaris, crítiques i anims. Per sobre de tot el del Sr. Badreix Tarragó

Salut!

Ferran Piñol

jovifer ha dit...

Ja és acollonant que per una vegada que es "raja" en aquest blog, surti l'anònim de turno (estava a la foto i potser s'ha sentit al·ludit???)i mostri la seva vessant més políticament correcte i dient que els què són fan el què poden.

Ja ho veus Manres, un altre dia has d'anar una mica més lluny i posar noms i cognoms d'aquests personatges, perquè evidentment "no todo el monte es orégano".

Perquè a Manresa no hi fan res...MANRES!!!

Anònim ha dit...

El nom del l'espai era Txani, però aquest no és pas el nom de qui dius que treballa(va) a Correus. Crec que l'exemple no ve gaire al cas i és d'un reduccionisme bastant primitiu, però bé, és el meu punt de vista. També crec que el tema amb el que es comença l'entrada d'aquest fil, 'que si la penya que va d'underground es ven a la pela', 'que si sempre són els mateixos'... no és gaire encertat, també des del meu punt de vista. Ans al contrari, per un cop que es rasca algo de guita des de l'underground... pffff...
En qualsevol cas, sempre va bé fer una mica de safareig i polèmica, oi?
No he anat a cap de les mogudes perquè no m'he enterat. Cert que cal moure's per aconseguir la info (i la moguda no m'és del tot llunyana), però potser es pot dir que la promo ha sigut fluixa (¿¿??).
En tot cas, felicitats pel bloc aquest, tot i que no serà la primera, l'última ni l'única cosa que a Manresa (no) es faci.
Salut!
Angulo.