15.12.06

HOMENATGE A BRASSENS


En el seu cinquantè aniversari, la gent del Nocturn de l'Institut Lluís de Peguera organitzen un concert en homenatge a Georges Brassen, coincidint amb el vint-i-cinquè aniversari de la seva mort.


“El nom de Georges Brassens llueix al costat de les màximes figures de la cançó francesa dels anys 60 com Léo Ferré, Edith Piaf, Yves Montand o Jacques Brel. Tan irònic i punyent com tímid i introvertit, sempre amagat darrere del seu bigoti i la seva pipa el cantautor francès ha estat protagonista d'algunes de les peces més emblemàtiques de tota una generació musical. "La mauvaise réputation", "Les copains d'abord", "Chanson pourl'auvergnat", "Le parapluie", "La canne de Jeanne" o "Gare au gorille", un al·legat contra la pena de mort que va ser prohibit l'any 1947, són alguns dels seus temes més coneguts.


Tot i que l'èxit no li va arribar fins la trentena, Brassens ha estat un referent d'actitud vital i de posicionament polític. Anarquista convençut, allunyat de l'estrellat de la faràndula, les seves lletres eren al·legats contra la burgesia, el convencionalisme o la religió i en defensa de la mala vida, sempre fent costat a lladres, prostitutes, alcohòlics, víctimes del món que ens ha tocat viure. Va morir un 29 d'octubre de 1981 víctima d'un càncer de fetge. “


El concert tindrà la col.laboració d'Eric Carpentier un chansioner especialitzat en Brassen i Brel. El lloc escollit no podia ser cap altre que el Globus Bar. Aquell mític local de la Manresa bohèmia, on sempre van a parar la gent del teatre, músics, tarambanes i pseudo-intel·lectuals amb ulleres de pasta. Curiosament el Globus també han estat d'enhorabona recentment, ja que ha complert els seus primers vint-i-cinc anys de vida.


Així que ja ho sabeu, si aquesta nit no teniu cap sopar d'aniversari o de feina podeu anar cap al Globus on celebraran els 50 anys del Nocturn, els 25 anys de la mort de Brassens i els 25 del naixement d'aquest local tant peculiar de la nostra ciutat.


Lloc: Globus Bar, C/ Fonollar 7 , Tel. 93 872 65 24