20.1.07

LES AUS

(Ningú és mofeta a la seva terra II)


Recordeu la subsecció: ningú és mofeta a la seva terra, que vaig iniciar amb el Dr. Cirac? Doncs els següents nominats a premi mofeta són les Aus. Ara us estareu preguntant que diu aquest sagal? De quines Aus parla? no serà pas dels coloms de la plaça de St, Domingu! Doncs no! tot hi que els coloms de Manresa es mereixerien un lloc dins aquest blog (ben segur que ven aviat el tindran).

Que són les Aus? Les Aus són un dels millors grups que ha parit mai aquesta ciutat i un dels millors que he sentit darrerament i per estrany que sembli jo no els he vist tocar mai aquí. Les Aus són un grup internacional dins del “mundillo” de la música experimental, la psicodèlica instrumental, el Kraut-rok, Post-rock, l'Anti-folk i d'altres palles sòniques. Han girat dues vegades pels Estats Units, també per tot Europa i evidentment per les espanyes, però encara és hora que algun promotor despert els munti un concert a Manresa! Penseu que han tocat repetides vegades al Primavera Sound. Als més avispats potser us sonaran els seus grups anteriors: Omega 5 i the Cheese. Les Aus són l'Arnau Sala i en Dalmau Boada bateria i guitarra. Els seus concerts són una sorpresa, carregats d'improvisació, amb caos i bellesa a parts iguals. Els seus referents van des de Música Dispersa, Mogwai, White Stripes, la Incredible String Band, Pau Riba, Kraftwer o en Xescu Bois (que Gran)

Al 2006 van editar el disc Haranna Hanne, que ha sortit en moltes travesses com un dels millors de l'Any. De fet l'àlbum està disponible ja a les botigues de Nova York. Però deixeu-se de collonades, el millor que podeu fer és escoltar la música d'aquests dos il·luminats dins el seu espai: http://www.myspace.com/lesaus


A volar...