28.7.07

MANEL FONTDEVILA - EL JUEVES

Després de tot l’enrenou que hi ha hagut amb la revista El Jueves i la seva portada retirada, ja era hora que des del Manres li dediquéssim un post a Manel Fontdevila (Manresa, 1965). Precisament aquest manresà va tenir que declarar, la setmana passada, per ser el guionista de l’acudit de la portada robada.

En Manel Fontdevila va començar als 16 anys dibuixant l’acudit setmanal al Regió7 que més tard es va convertiria en diari. Des d’aquesta poltrona satiritzava la societat manresana i els fets rellevants de la ciutat. Era habitual veure el seu germà Ramon Fontdevila (ERC) caricaturitzat i fent el titella. Durant aquesta época, a part del diari, també va crear la sèrie Oleguer Bisbal a la revista El Pou de la Gallina.

Durant la dècada dels 90 quan finalitzava la carrera de Belles Arts a Barcelona va introduir-se al món del còmic underground publicant en revistes com el Víbora, Makoki, Totem o el Caire. Revistes totes elles ara ja desaparegudes degut el poc interès general per aquest Art.

El 1995 comença la seva famosa sèrie La Parejita per la revista El Jueves, convertint-se amb el temps en un dibuixant i guionista imprescindible pel setmanari. Fins arribar a ser-ne el director durant 4 anys (2000-2004)

Llarga vida a aquest incombustible manresà que amb els seus textos i dibuixos ens ha fet i farà riure i reflexionar.