20.11.07

BICING A MANRESA

No! no us penseu que els de l'Ajuntament de Manresa s'han tornat bojos i ens volen muntar una xarxa de bicicletes per facilitar els recorreguts curts dins de la ciutat. Es que dies enrere fullejant el diari Avui (sí tinc aquest mal vici) vaig llegir un article que em va fer somriure. Vegeu-ne l’extracte següent:

“El robatori de bicicletes a la ciutat de Barcelona afecta també el Bicing. Els lladres manipulen els orificis de la barra on els usuaris fixen els vehicles a les estacions i després se’ls emporten, segons asseguren els Mossos d’Esquadra.El sistema és prou sofisticat per no aixecar sospites entre els usuaris. Els lladres han aconseguit que el llum de la barra d’ancoratge es posi verd quan l’usuari hi deixa la bicicleta, però sense que hi quedi ben fixada. Un cop marxa i la bicicleta queda lliure, el lladre la sostreu sense aixecar sospites.
.
El sistema de seguretat del Bicing falla. Encara que sigui a tall d’anècdota, “es poden veure quatre bicicletes del Bicing de Barcelona circulant per Sant Sebastià”, afirma un client de la botiga Espai Bici.
.
No són les úniques. N’hi ha una de pintada que circula per Manresa, afirma un ciclista que viu a la capital del Bages. I una altra que va per Barcelona per lliure. “L’he vist alguns cops lligada en aparcaments convencionals i sen­se pintar, així passa més desapercebuda”, assenyala aquest client.”
.
Qui deu ser el cretí que es passeja per Manresa amb una bicicleta del bicing? Penseu que no pot passar desapercebut. Proposo posar-lo en busca i captura. No per fer-lo pagar pel delicte, No!. Només per saber com s'ho ha fet per boicotejar el sistema de seguretat i preguntar-li si paga la pena anar amb aquest ferregot del bicing que ni tant sols deu tenir canvi de pinyons...
.
Feu-me un favor trobeu-me aquest individu. Pobre noi potser ni tant sols és conscient de que es tracta d’una bicicleta robada? Segurament la va comprar d’estranquis a la Baixada dels Drets o en un basar xines.
.
En fi, almenys no ocuparà una de les poques places lliures d'aparcament tant preuades en aquesta ciutat i tampoc contaminarà com ho fem la resta. Tot això pel mòdic preu de 450€ que és la quantitat amb la qual l'Ajutament de Barcelona valora aquestes artefactes. No us sembla una ganga?

4 comentaris:

ignorant reflexiu ha dit...

Molt bones, 450€ per aquesta bicicleta? Ostres això està a l'alçada dels cendrers que hi ha escampats per manresa on el seu valor aproximat és de 6000€ (1 milio de les antigues pessetes), això si, el preu inclou el muntatge jejeje.
Fins la pròxima.

Anònim ha dit...

Per què son tan cares aquestes bicis?? Que no s'han posat a comparar preus per escollir la millor opció??? Una de dues...o s'han deixat timar...o els hi sobra la pasta!!

Cendrers de 6000 euros??? On paren aquests cendrers??Jo no n'he vist cap...M'estas dient que per Manresa hi ha cendrers valorats en 6000 euros i m'han passat desaparcebuts???? Deuen tenir un disseny tan modernista amb aquests preus que no els dec distinguir...

A cuidar-se

Calidoscopi ha dit...

Aquestes bicings barcelonines no tenen res a fer amb la nostra ciutat, semblen poc resitents, estàn acostumades a una ciutat molt més plana com Barcelona. Unes bicis així no resiteixen la complicada geografia manresana plena de les dures i constants pujades que té una ciutat com Manresa.

Jo els he vist aquests cendres. Quina estafa, no imaginava que costessin tant! Si són com un piló però més alt. No serveixen per res, ningú es fixa amb ells. La gent fuma a qualsevol lloc i no anirà a fumar i apagar la cigarreta davant d'un cendre d'aquests ocults.

Manresa Calidoscopi

Anònim ha dit...

bones,

jo les trobo també cariiiiisimes aquestes bicis!!

nosaltres em pintat cendrers d'aquest i les pilones també i des de luego no tenen aquest preu aqui hi ha algu que s'hi fa ric.....(com tot)

en fi no saben com gastar-se els diners......

ptns