5.11.07

FIRA MEDITERRANIA 2007


M'he de congratular com a manresà de tenir una fira com la de la Mediterrània tan ben parida (encara que més de la meitat dels espectacles siguin de pagament) que amb només deu edicions pot mirar de fit a fit a d’altres events com el Mercat de Musica Viva de Vic o la Fira de Tàrrega. A més amb la incorporació de la llotja s'ha fet un pas més i els professionals han pogut fer contactes i tancar negocis d’espectacles que es podran veure arreu.
Això que vem començar amb mal peu el dijous dia 3 l’espectacle d’inauguració, encarregat als cansins Comediants, es va fer llarg. El vaig trobar buit de relació amb el suposat eix temàtic (les illes de la Mediterrània) i a més a més feia un fred de collons. Que voleu que us digui, aquest espectacle donava la sensació d’haver-lo vist abans. Potser que comencin a innovar aquesta colla.

No obstant va ser un encert col·locar un gran escenari a la Plaça Major on es van poder veure a part de l’esmenta’t decebedor espectacle d’inaguració, el culpidor recital de Rassegna donant una lliçó d’això que ara anomenen meelting pot (multiculti), els Massilia Sound System transformant Manresà en una sucursal del Sonar amb el seu hip hop "macarra de puerto". la Dharma fent saltar a tota la platea, això sí que te mèrit ja que el públic manresà és més gèlid que el soci del Barça, fent el que farien els Pink Floyd si en Sid Barred fos viu. Ah i me’n descuidava l’espectable de clausura a càrrec de la companyia PIM PAM PUM FOC transformant la plaça en un fons marí que per cert casi socarren la barba a l’alcalde.

Un record pel Belda gran comunicador i millor acordionista que amb les seves versions el públic no va deixar de moure’s ni un instant. Fins que l’organització els va fer callar que es veu que després teniem havaneres...

Qui sap si algun dia noms com: Rachid Taha (el rocker més gran que ha parit argelia), Khaled (ídol de masses del món àrab), Manu Chao (això seria cebar-se massa, no?) o la Incredible String Band (influència cabdal per a milers de grups, ideòlegs del Psych-FolK) trepitjaran els carrers manresans. Mentre tant Llarga vida al Mediterrani i a la gent que el desafia posant les seves vides en perill!

5 comentaris:

diaridemanresa ha dit...

Et podries posar en contacte amb nosaltres. Som de diaridemanresa.com.

Felicitats pel blog.

Anònim ha dit...

Al final ens ho vam passar molt bé. No vam omplir les cent places però érem uns cinquanta.
Xerrades, torneigs, jocs, concursos, tallers, viciades i festa, mota festa.

T'ho recomano, us ho recomano.

La putada va ser que em vaig perdre tota la fira d'espectacles... però tampoc tinc diners..

A.

ignorant reflexiu ha dit...

Ei, la fira va estar molt bé llàstima que per arrivar a l'alçada de Vic o Tàrrega hi hauria d'haver mès espectacles gratuïts, sino corre el perill de convertir-se en una fira d'alt standing fora de l'abast de la gent normal.

Apa fins la pròxima.
Arreveure

ferran ha dit...

Si mireu bé tota la programació de pagament que es fa tant a Vic com a Tàrrega quedarieu acollonits.
El fet que el 50% dels espectacles siguin de pagament ja és per filtrar el públic que hi assiteix. No per fer classisme sino per evitar que hi vagi la gent que no l'hi interessa i no deixa de fer soroll i molestar al personal.

Jo opto per assistir bàsicament als espectacles gratuïts però que cadascú faci la seva tria.

Anònim ha dit...

ie josoc dels que pensa que la fira de manresa, a nivell de producció i qualitat artística dona tres o 4 voltes al decadent mercat de musica viva de vic,que amb els ultims anys sembla que shagi convertit en una mena de centre comercial de la musica. lastimos. on són aquelles nits de joia pels carres de vic on es repirava ambient de purins amb bona herba?
en quan a tàrrrega, les dates la fa insuperabla pero tampoc desitjo que la mediterania es converteixi en la rave mes gran de finals d'estiu, això si, l'autenticitat del'ambient la fa i lha fet sempre inclassificabel, jo tambe soc dels que va fumnar l primer porro a l'acampada de tàrrega devia ser per alla al 95, en plena epoca postgrunge i revlució elctronca de la ma de massive atac, portishead, etc. en fi,llarga vida al dubstep