10.5.09

LA GRIP DEL POLLANCRE I LES VOLVES ASSASSINES

No se si us n’heu adonat, però com cada any un fenomen estrany es produeix a la nostra ciutat, i és que els manresans tenim el plaer o la desgràcia, de veure nevar durant la primavera. Bé no podríem dir que es tracti de neu, més aviat una nebulosa o unes volves que envaeixen els nostres espais vitals.

Si ara tothom parla de la Grip del Porc, Grip Nova o la Grip A (que ve se tot el mateix) ben aviat potser parlarem de la grip del Pollancre i les seves volves infestes. Coincidint amb la floració dels pollancres la ciutat s’omple d’aquestes volves temudes pels al•lèrgics i molestes per la resta. Carrers, balcons, racons i carreteres colindans veuen com ballen les volves al ritme del vent.

Segons he pogut llegir a Internet: la floració del pollancre es produeix entre febrer i març. Les flors surten en inflorescències atapeïdes i penjants anomenades aments. Les flors masculines són vermelles i les femenines d'un discret color verd. És una espècie dioica (hi ha arbres masculins i femenins). Les llavors porten un plomall sedós que s'escampa per tot arreu." Aquest plomall del que parlen són les molestes volves que ens estan envaint.

Podríem organitzar una creuada i exterminar-les abans de que elles acabin amb nosaltres. Recordo que quan era petit jugàvem a acumular-ne unes quantes i quan en teníem un bon munt els hi preníem foc. Cremen més ràpid que la pólvora!!!

1 comentari:

Àlex Gómez Ribera ha dit...

Boníssim, digene del millor Manres!!!

Àlex