1.8.09

REM A LA SALA LOIOLA

Ahir em vaig topar amb una d’aquelles joies que t’alegren el dia i et fan sortir aquella maliciosa rialla de trapella i alhora vergonya. Un almanac que resumeix els primers deu anys del diari Regio7 (1978 - 1988).

A través de les seves pàgines he pogut constatar que la llegenda urbana que corria sobre el grup REM i la ciutat de Manresa era certa. He conegut varia gent que me m’havia assegurat conèixer algun dels assistents i que fins i tot es conservava algun cartell del concert. Ara, només cal anar a l’hemeroteca en busca de la proba fotogràfica o qui sap si fins i tot apareix algun document sonor. Us imagineu Michael Stipe a la Sala Ciutat (a l’època Sala Loiola)? Amb cabell!!!.

El llibre he pogut extreure altres perles com el concert de la banda de psicodèlica Mother Gong l’any 1978. El so ambient de Tim Blake i el free-rock de National Health, probablement precursors del (((gargall))), a la pista Castell l’any 1979. A banda del ja esmentat concert dels REM l’any 1980, Manresa també va gaudir de bandes de pur pop mainstream com China Crisis (1987) o Simply Red (1988), tots ells a la discoteca Menfis. I és que els vuitanta han fet molt de mal. Un dels concerts que no m’hagués volgut perdre per res del món és el de la curvilítica Sabrina al Krono’s. Discoteca que més tard es convertiria amb una sucursal de Scorpia la central del Sonido, que sens dubte es mereix tot un post sencer.

Prometo destapar més noticies del passat en futurs posts.

(lo millor són les fotos, no tenen desperdici)

8 comentaris:

Anònim ha dit...

SÍ A TOT!!!

Adam Majó ha dit...

Decibelios a la Pista Castell: 198....6?

ferran ha dit...

Soc un upsta!!! Ska-oi del bo. Estic preparant un recull d'entrades de temps remots si en teniu alguna de curiosa podrie-ho fer el favor d'esacanejar-me-la i enviar-me-la?
Gracies

Maurici ha dit...

Osti Ferran tela aquests concerts, no?
Ahir em deien això de R.E.M. que ho havien vist a un b1oc. Em sonava lleugerament d'haver-t'ho sentit a dir, però no vaig dir res; ho volia comprovar primer.
El que si el grup es va formar el mateix 1980 és realment curiós tot plegat. Igual estaven de vacances i van aprofitar o alguna cosa.
De totes formes tots aquests grups rel·lacionats amb Gong que van venir es per flipar de haver-los tingut per aquí.

Eduard ha dit...

Nois,

Crec que s'ha resolt l'enigma REM. Buscant per Internet he trobar que els Rapid Eye movement que van tocar a Manresa eren els de'n Dave Stewart, Pip Pyle, Jakko Jakszyk i Rick Biddulph. Concretament el 14 octubre de 1980 dins d'una gira per la peninsula.

Te molt sentit, mes pensant que compartien membres amb National Health, els que com molt bé has dit van actuar també a Manresa.

A mi encara em sembla més impressionant.

FerraN ha dit...

Ben resolt Eduard!!! finalment em desvetllat l'enigma. Rapid Eye Movement. Prepararé un post amb la resoulció de la llegenda urbana sobre els REM i la Loiola.

Gracies,

Ferran

Anònim ha dit...

jo hi vai ser

Anònim ha dit...

ara se que no ho he somiat...