13.4.10

MICHAEL NYMAN


El del proper dijous, segurament, és el concert amb més pes (pel nom de l’artista) que podrà gaudir la nostra ciutat aquest any. El compositor Michael Nyman, conegut per les seves bandes sonores (The man who mistook his wife for a hat o The Piano), per la seva tendència al minimalisme i les ulleres rodones de cul de got; actuarà al Teatre Kursaal de Manresa.

He de reconèixer que no sóc massa devot de la música, diguem-ne clàssica (entenent com a clàssica la que es fa amb instruments d’orquestra) però la seva actuació dins el passat Primavera Sound no em va deixar indiferent. Una mica hedonista, amb punts d’intensitat moderada (això sí) i una orquestra ben engrassada dirigida des del seu piano.

Data: Dijous 15 d'Abril a les 21:00h
Preu: 30 €
Per + info aneu aquí

Aprofitant que els del Regio7 feien un chat amb el director del Kursaal, des del manres hem volgut llançar-li unes preguntes. A continuació podreu llegir les respostes del Sr. Valentí Oviedo:

És innegable la bona trajectòria que mostra la programació del Kursaal any a any. Obrint-se també a entitats privades (Sarsueles, bodes gitanes o invocacions satàniques). Els Manresans no volem un Liceu per contemplar-lo des de fora. Volem un espai d"entreteniment cultural o pseudocultural que ens faci passar grans estones. Anem al gra. Veig moltes possibilitats a la sala petita, però te un gran handicap les cadires no es podeu treure. Això redueix la capacitat i et limita el tipus d’espectacles. Aquesta Sala te les dimensions idònies per fer espectacles menys mainstream. No em val que per aquests tipus d’actes ja hi ha sales privades a la ciutat. Es podria estudiar la manera de fer-la polivalent? Gracies i Bona feina.

Les cadires de la sala petita sí es podrien treure...I hi estic d´acord amb tu, hi ha un tipus d´espectacles, més multidisciplinars o dansa contemporània, que encara no tenen un espai a la programació...però crec que és precisament perquè li hem de trobar un context, un marc on això tingui sentit...un marc on tot veien l´espectacle es pugui fer un beure, un espai amb 0 limitacions. Com a manresà, i no com a gerent...et diria que m´imagino l´auditori sant francesc, com un espai, a l´estil berlinés on les possibilitats hi fossin totes, sense restriccions...Mentrestant, agafem la idea i procurarem fer-la més versàtil, menys mainstream -m´agrada el terme!

Donant, per suposat un certa qualitat en l´acte. Que val llogar la Sala gran? I la petita?

La Sala gran, si ets una empresa privada, 3.000 Euros, i si ets una institució sense ànim de lucre o fundació (uns 2.000 Euros). La Sala petita, entitat privada( 850 euros) , sense ànim de lucre (650 Euros). Aquests preus inclouen el materia necessari tècnic per desenvolupar l´acte i 2 o 3 tècnics. Addicionalment hi ha tots els serveis relacionats amb venda d´entrades, personal de sala, i material necessari per l´acte que el teatre no tingui (afortunadment això últim no passa gaire sovint!). Sovint però hi ha projectes que requereixen de sala gran, petita, sales polivalents...I necessitat adhoc i valorem el projecte. Si tens interés no dubtis en trucar-nos, en parlem! 93.875.34.02. Una de les cosa que hem après esdevenint una empresa municipal és que el client diu què vol i com ho vol...Crec que és un dels grans avenços del sector públic. saber que és públic, i per públic s´entèn posar-se al lloc de qui paga...bé..un altre debat, seria això, oi?

Per quan Tom Waits al Kursaal?

Anotat!!! Si ve el Michael Nyman..segur que podria venir el Tom Waits!! A treballar-hi doncs!

2 comentaris:

Àlex ha dit...

Molt interessants les preguntes del xat!

Àlex
www.2n2a.blogspot.com

el marinero tarugo ha dit...

Tom Waits al Kursaal???Els Manresans no canviareu mai.