13.11.06

FECINEMA

Com cada any per aquesta època i des de ja fa vuit anys, aterra a la nostra ciutat el Festival de Cinema Negre de Manresa. Els amants del gènere, kinkis, mafiosos, polis corruptes i altres individus de la més baixa calanya fan aparició pels carrers més foscos de la nostra localitat.

Com sempre compten amb la secció oficial ben granada. A primer cop d'ull i si m'ho permeteu, m'inclino per un parell de títols. El primer, és film és Wanted d'en Brad Mirman una comèdia negra amb tocs d'acció. Un grup d'atracadors francesos fan de les seves amb no gaire fortuna a la ciutat de Chicago (tot plegat recorda una mica a l'esplèndida sèrie americana Los Soprano). Dels actors cal destacar Harvey Keitel (el meu preferit) i el rocker francès en hores baixes Johnny Hallyday. La segona recomanació és dels meus directors finlandesos preferits, els germans Kaurismaki, aquests presenten la tercera part de la trilogia que van començar amb Nuves pasajeras, que continuaven amb Un hombre sin pasado (una de les millors pel·lícules que he vist mai) i ara ens presenten Lights in the dusk. La història d'un guarda de seguretat solitari arrossegat per una dona fatal fins que és culpat d'un atracament en la freda i desolada Hèlsinki. Aquests dos films són la meva aposta personal pel premi Plácido 2006, reparten juego señores.

El FECINEMA també té la seva part off i gratuïta. A l'espai Placidoscope es projectaran pel.lis de detectius, vampirs i tots els curts que es presenten a concurs. Compten amb una fira annexa on podreu trobar cartells, DVD's, bandes sonores i d'altres fetitxes del món del cinema. També volen fomentar el món del còmic amb un concurs sobre el genere negre, dedicat al dibuixant manresà Toni Galindo, recentment desaparegut.

Esperem que el nostre festival no perdi el nord, com ha passat en altres llocs, i mantingui una coherència estilística en la seva programació. Posats a fer peticions que portin més estrelles de renom . Creieu que en Tarantino seria demanar massa?

1 comentari:

ferran ha dit...

La meva aposta va ser la guanyadora: Lights in the dusk va endur-se el premi Placido 2006