27.12.07

LO MILLOR DEL 2007

Com tots els mitjans per aquesta època i per no ser menys farem una mica de resum i balanç de l’any que ja s’acaba.

Per començar m’agradaria emfatitzar l’augment del fenomen blog dins la nostra comarca, ja que són molts els que han pujat al carro i alguns d’ells amb aquella mirada crítica que tant ens agrada.

En quan a temàtica musical he de dir que ha sigut un gran any de música en directe a la nostra ciutat. Però si hagués de destacar-ne un de sol, aquest seria sens dubte el concert de Triangulo de Amor Bizarro que es va produir el passat 25 de maig a la sala el Sielu. No érem més d’una trentena de persones, però a cas a l’Últim Sopar no n’eren menys i va passar a la història? La millor banda espanyola debutant que ha sortit d’aquest refotut país va descarregar tot l’arsenal de soroll i mala llet que posteriorment els ha llençat a la fama.

El personatge manresà de l’any es sens dubte el Dr.Cirac especialista en física quàntica i director de l’institut Max-Plank d'òptica quàntica a Garching (Alemania). Guardonat aquest any amb el Premi Príncep d'Astúries. Menció especial, també per l’escultural Lauren Anderson aquesta preciositat és la xicota del jugador Matt Walsh del Ricoh Manresa. Una Palymate que ha vingut a la ciutat per alegrar-nos una mica la vista, sense menysprear el producte autòcton.

Menció especial per la consolidació de la Fira Mediterrània que te lloc a principis de novembre i que aquest any ha celebrat la desena edició.

Pel que fa al cinema aquest any hem patit una crisi aberrant. Destacaria tan sols una petita joia d’orfebreria que van projectar a principis d’any els de la filmoteca: The Devil and The Daniel Johnston. Recupereu-la!

Sorprenentment el post més comentat d'aquest blog ha estat el de “Caminante no hay camino”. Tant sols unes fotos i un fragment del famós poema d’Antonio Machado. Per que després diguin que la poesia no interessa.

Com a moments més recordats d’aquest any jo destacaria la inauguració del Kursaal i la caiguda del cèntric Bar Moka. Dos aconteixements que de ben segur no passaran desapercebuts pel manresà comú.

El trunyo de l’any ha estat per a mi, sens dubte, les eleccions municipals i totes les obres que que varen comportar.

Per acabar aquest post us deixo amb el rankig de paraules buscades al google a través de les quals la gent entra en aquest blog: burgeois (¿?), pulandbear manresa, sical manresa, manres, llibreria sobreroca, regio7 kursaal, lauren anderson (no m’extranya), manresa boxa, puticlub en manresa (!), restaurant rus a manresa, futbolins, miriam santamaria, massatges manresa, la taberna dels predicadors, lagartija, missing leech globus...

Apa, que tingueu un molt bon any 2008!

3 comentaris:

Calidoscopi ha dit...

ra que fas balanç del 2007 dir-te que va ser un gran descobriment aquest bloc. Una bona descripció de la Manresa més social.

A mi els articles que m'han aradat més han estat el del tancament del Moka, el de la Manresa maleïda en motiu del cicle Maleïts.

I més enrere tot mirant articles antics de quan encara no coneixia el Manres el mític article "el pijerio a Manresa".

Manresa Calidoscopi

Anònim ha dit...

Felicitats pel teu blog!
el visito amb regularitat, encara que vaig fer un comentari una mica dur a un dels teus pots de la secció “personatges”. Em va inspirà la frase del final del teu blog

…Digues sempre el que penses, si no, no et prendran mai seriosament…

Sobre el poema d’Antonio Machado, tot i que tampoc soc aficionada a llegir poesia, és una de les meves preferides. Tinc que reconèixer que quan reciten els professionals, se’m posa la pell de “gallina”, aquest estiu vaig gaudir d’un espectacle d’aquests tipus i va ser molt emotiu.

ànims a continuar!!!

ferran ha dit...

Gracies pels comentaris i els ànims! Seguiré amb els articles sobre antropol.logia social manresana.

Salut