24.12.08

Repàs de l'any 2008 al Manres

Com acostuma a ser avitual i tal com fan tots els mitjans per aquesta època farem una mica de resum i balanç de l’any que ja s’acaba.

Per començar m’agradaria emfatitzar altra vegada l’augment del fenomen blog dins la nostra comarca agrupada dins la plataforma Bagesfera creada aquest any per difondre i organitzar el contingut de tots els blogs que es publiquen al Bages. Malauradament també cal destacar la baixa d’un dels blogs de referencia: Manresa Calidoscopi que ha deixat un llegat molt interessant de la nostra ciutat.

En quan a temàtica musical he de dir que aquest també ha sigut un gran any de música en directe a Manresa. Destacaria per sobre de tot el concert acustic però intens que van oferir el mes de novembre els Standstill al Sielu. També el tinc un molt bon record dels dos directes que han fet Les Aus al Vermell i la cara que feien tots els que allí s’agrupaven.

Pel que fa a la música feta a casa nostra he de comentar dos fenòmens per sobre de tot: en primer lloc la consolidació dels Plouen Catximbes amb el seu nou disc Telescopi i el grapat de bones crítiques que han acomulat (s’ho mereixen). En segon lloc i potser menys conegut, Julio Madrid i el seu hit Manresa es mi ciudad, tenim l’honor d’acollir el Puma de la Costa de Levante.

Ah m’oblidaba de les plataformes Manresa Proposa Musica (MPM) i Repopblica que espero que segueixin sacssejant l’activitat musical de la nostra ciutat.

La nota negativa, com sempre ve de mà de la política. L’eterna promesa de reconvertir la Sala Ciutat en una Sala Polivalent no arriba mai a fer-se realitat. Amb això hem de sumar el tancament d’una de les coves mítiques manresanes el El Refugi. Sort que ho compensarem amb l’obertura del Murri i la Sardina (més informació properament).

Recordaré amb molta simpatía el dia que vaig desenmascarar en Grillart i ell em va anunciar la seva propia defunció-retirada-suïcidi. Per sort ha aparegut un altre artista de carrer per compensar la seva desaparició: Revoluciona(r)'t.

El post més comentat d'aquest blog ha estat el de “Camina o no camina?”. Començo a saber la mena d’articles que agraden als lectors carronyers d’aquest blog. Ni més ni menys que 13 comentaris afegint llenya al foc sobre la llegenda de l'homde de la cadira.

L’estirabot de l’any el publicava el diari el Mundo el passat mes de juliol on relataven com es vivia un partit de la Selección a la nostra ciutat. Sota el titular: Indiferencia y resignación en Manresa

Per acabar aquest post us deixo amb el rankig de paraules buscades al google a través de les quals la gent entra en aquest blog: mocadors Tous, les aus Lydia Lunch, barri Bellavista, ciris espelmes Manresa, globus bar, Crespia Serra, Bru Sala...

Apa, que tingueu un molt bon any 2009!